23 december 2006

Säpo JO-anmäld av Rastakhiz Iran

De senaste dagarna har det i tidningen Metro avslöjats hur iranska spioner verkar fritt i Sverige även om Säpo och de svenska myndigheterna känner till detta.

Den iranska monarkistiska organisationen som jag samarbetar med JO-anmälde igår Säpo för att inte gripa en av islamiska republikens spioner. Spionen har verkat fritt även om han avslöjades för mer än ett år sedan och hans uppehållstillstånd drogs tillbaks.

Anmälningen kan läsas här:

http://www.rastakhiz.org/sv/prs/061222.pdf


Om detta skrevs i dagens Metro samt i den iranska nättidningen Stockholmian. Nyheterna kan läsas på följande länk:

Metro:
http://www.metro.se/se/article/2006/12/23/13/0427-32/index.xml

Stockholmian:
http://www.stockholmian.com/news/persiska/2006/12december/040_encrypt.htm


Om Rastakhiz Iran
Organisationen grundades år 1979 i samband med den västs skapade islamiska revolutionen av flera iranska patrioter och Shah anhängare, bland annat Dr. Masoud Khoshnood. Organisationens mål är att störta den barbariska islamiska republiken, återinföra monarkin och göra Iran till en demokratiskt stat.
Organisationens hemsida: http://www.rastakhiz.org
Organisationens e-postadress: iran@rastakhiz.org

3 kommentarer:

Anonym sa...

bra jobbat...

Anonym sa...

I fredags 23 /12 2006 mörkade Maria Sandström om sin kunskap om mullornas lakej Reza Khelili. Maria Sandström ska svara på frågor om projektet Vikings2iran:
http://www.vikings2iran.com/
Under contact us försöker Maria Sandström se ut som en som vill svara på frågor. Tidigare berättade hon ingående om Khelilis kompis ambassadören på Lidingö, om hur de umgås privat, samt om hur Sveriges amabassadör Christofer Gyllenstierna i Iran varåder från samarbete med Khelili pga att denne sysslar med allt annat än handel i sin handelskammare. Men när Sydsvenskan vill att hon ska berätta säger sig Sandström bekräfta att hon vet vem Khelili är, men inga andra uppgifter. Hon hänvisar enligt Sydsvenskans reporter till en person som reportern inte kan hitta i telefonkatalogen. Alltså minns helt plötsligt inte Sandström något om sina kontakter med svenska ambassaden i Teheran. För henne och Handelshögskolans studenter har det plötsligt blivit viktigare att skydda Khelili än att säga sanningen.

Anonym sa...

Tack for intiresnuyu iformatsiyu